Saç Ekimi

Kadınlar veya erkekler bedenlerinin en önemli aksesuarlarından olan saçlarıyla ilgili az ya da çok sıkıntı yaşamaktadırlar. Bu sorun kimi için az bir önem arz etmezken kimi için çözümlenemez sorun yumağı haline gelmektedir. Saçsızlık ciddi bir sağlık sorunundan ziyade estetik bir kaygıdır. Tecrübeli ve yeterli donanıma sahip bir uzman bir ekip tarafından yapıldığında saç ekimi tatmin edici sonuçlar verebilir.

Özellikle günümüzde saçsızlık problemi (kellik) yaşının çok aşağılara indiği ve fiziksel, ruhsal çöküntülere neden olduğu sıklıkla gözlemlenmektedir. Saç dökülmesinin ilk başlangıcında tavsiye veya çevreden duyduklarınıza göre ilaç, losyon veya şampuan gibi ürünler kullanarak zaman kaybetmek yerine, uzman bir doktora giderek dökülmenin bilimsel sonucuna göre tedavi olmak daha ileri seviye saç sorunlarını önleyebilir.

Yeryüzünde insanlık tarihi boyunca saçsızlığın tedavisi için pek çok araştırma ve incelemeler yapılmış fakat yok olan kıl kökünü yeniden üretmek mümkün olmamıştır. Günümüzde teknoloji ve bilimin paylaşılarak ilerlemesi sayesinde saç, sakal, bıyık ve kaş eksikliği sorunlarına kalıcı çözüm olarak kıl kökü transplantasyonu gerçekleştirilmektedir.

Saç ekimi olarak tabir ettiğimiz işlem aslında bir doku naklidir. Kişinin kendi dokusunun kendine nakledilmesidir.Uygun kök alınıp, uygun zemine ve doğru işlem yapılarak transfer edildiği takdirde doğal saç, sakal, bıyık ya da kaşa kavuşmak artık hayal olmaktan çıkmıştır. Bu sitede saçın yapısı, saç sorunları ,saç bakımı ve saç ekimi ile ilgili bilimsel tüm bilgileri anlaşılır bir dille size sunulmaktadır.

İnsanlar yaşam döngüsüne ayak uydurarak zamanla yaşlanır ve fiziksel özelliklerinde farklılaşmalar meydana gelir. Özellikle görselliğin önemsendiği genç yaşlarda saç dökülmesi sıkıntılara sebep olmaktadır . 21.yüzyılda erkek ve kadınlarda görülen estetik kaygıların başında saç dökülmesi sorunu gelmektedir.Saç problemleri genetik olmakla beraber, hormonlar, stres, dengesiz beslenme, düzensiz yaşam tarzı da saç sorununda etkilidir.İşte bu dönemde tıbbın getirdiği en güzel yenilik saç ekimidir.

Saç ekimini düşünen kişinin ilk adımda karşılaştığı aşama saç ekimine psikolojik olarak kendini hazır hissetmesidir.Saç ekimine karar verirken kendi düşüncemiz önemlidir. Saçsızlık estetik görünüm ile ilgili bir sorun olduğu için saç ekimi yaptıracak kişi saçsızlık durumundan rahatsız olup olmadığı konusunda karar vermelidir Psikolojik olarak mevcut durumundan sıkıntı yaşamayan kişiler saç ekimi yaptırmayabilirler. Amaç kişinin aynaya baktığında görüntüden ne kadar hoşnut olup olmadığıdır.

Günümüzde saç ekimi teknolojik olarak geçmiş yıllara göre büyük oranda gelişme göstermiştir. İlk yıllarda ortaya çıkan hoş olmayan doğal olmayan görüntülerin yerini daha doğal saç çizgileri ve profesyonel sonuçlar almıştır. artık tüm dünyada birçok insan saç ekimi yaptırmakta ve olumlu sonuçlar alınmaktadır. tabiki her zaman için işinde uzman tecrübeli ekipler tercih edildiğinde bu başarı gelmektedir.